Pazar, Haziran 06, 2010

Doga ve Avcilik Fuari 2010

Bu fuar; tam yeri ve tam zamani mi bilmiyorum ama bu haftasonu icin oyle oldu...

Doga sporlari ve malzemeleri ile ilgili duzenlenen fuar... Benim dusundugumden daha guzel bir organizasyondu. Standlarda satilan urunler kalitesi ve fuar fiyatlari acisindan goz doldurucuydu.

avcilikla ilgili cesitli aksesuarlar...


balikcilikla ilgili cesitli aksesuarlar...


off roadla ilgili cesitli aksesuarlar...


off road araclari...






atvler...



mini karavanlar...



icine akvaryum dizayn edilmis aksesuar tekneler...



kampcilik malzemeleri...



doga sporlarinin esas mudavimleri...



dikkat cekici stand tasaraimlai ve doga fotograflari sergisi...



ilginc cins kumes hayvanlari...



soldaki 2. tavuk burada belli olmuyor ama kocaman!
zavalli venus'umu bile yer bu...



Farkli bir konseptte tam yeri tam zamani yazisi oldu bu yazi. Bu da degisik oluversin artik n'apalim... Di mi?




Pazar, Mayıs 30, 2010

Misi (Gumustepe)

Misi (Gumustepe) veya Gumustepe (Misi)
.

Aklimizda hic yoktu! Havadaki nemin neredeyse tavan yaptigi bunaltici bir sicak, butun programimizi alt ust etti. Ne gozlerimizi acip uyanabildik ne sis sis gozlerimiz saklayabildik ne de surekli esnemeye engel olabildik! Evet, miskinlik, elbette… Ama biraz makul bir sicaklik lutfen!

Cok kez geldim Misi Koyu’ne… Hatta son gelisimin yazisi bile hazirdi, ama ne olduysa yayimlamamisim. Simdi fark ettim. Kim bilir nerede kayboldu gitti o taslak…

O halde yeniden baslayalim… Let's gooo!

Misi Koyu, sehre oldukca yakin (yaklasik 6 km uzaklikta) eski bir Rum koyu. Dunya tarihinde ilk kez batidan doguya goce eden (trakyadan Anadoluya) Mysi'ler "Misyalilar Kavmi" olarak asil adi “Misipolis” olan bu koyu kuruyorlar. Ve Hristiyanlikla ilgili misyonerlik faaliyetlerini yurutuyorlar.
Daha sonradan simdiki adi olan “Gumustepe” adini aliyor. Aslinda artik koy degil, bir mahalle. Hem de arazi degerinin giderek arttigi bir bolge.

Koyde, tarih boyunca hic savas olmamis. Osmanlinin yerlesik duzene gecmeye basladigi ilk koylerden biri. Orhangazi, Bursa seferlerine baslamadan 10 sene kadar once Misipolis'e yerlesmis ve burayi on karakol olarak kullanmis. tarihte pek deginilmesi de bir nevi gecici baskent olmus.Tepelerde gizli manastirlarin oldugu soyleniyor. Savaslar da olmadigi icin bir koy evi orijinal haliyle zamana karsi direniyor. 150 yasini bulan rengarenk evler mevcut. Bu nostaljik karakteristiği nedeniyle koy, fotografcilarin ve ressamlarin ugrak yerlerinden biri.



.
Ev yapilari, klasik Osmanli koy evleri. Alt kat hayvanlara ayrilmis, ust katlar ise oturmaya. Tabii, gunumuzde kullanimlari boyle degil. Hatta genis perspektiften bakildiginda; bir cok arsa yeniden elden gecirildigi icin modernlesmis yeni sokaklar var…




Bagcilik uzun yillar hizmet alani olmus koyluler icin. Bir sure oncesine kadar Uzum Senligi duzenleniyordu Misi’de. Ev yapimi saraplarin icilebildigi koy kahvesi vardi. Artik, yerel halk arsalarini satisa cikardigi icin uzumle ilgilenmez olmuslar ve Uzum Senligi de tarihe gomulmus. Yerine Agustos ayinda olan Yerel Lezzetler Senligi bas gostermis.


Fotograflardan da gorebileceginiz uzere; koy yollari asfalt. Ziyaretci akini var. Koyun ortasindan Nilufer Cayi’nin kucuk kollari geciyor. Iste burada da koy kahvesi giderek buyumus ve icinde mini bir amfi tiyatrosu olan bir cay bahcesine donusmus.

.
Yazin geldigini de tezgahlarda yerini alan meyveler hemen hatirlatiyor bize…



Gozlemeler artik heryerdeler!



Dut toplamak serbest!


Iste boyle... bir baska sicakta bulusmak ve buharlasmak uzere... Hosca Kalin!








Pazar, Mayıs 23, 2010

LEYLEK SENLİGİ 2010

LEYLEK SENLİGİ 2010


Artik Leylek Senligi’nin mudavimi olduk… Leylekler nerede, her sene biz oradayiz:) Yazilari bile yazildi:

http://mid-log.blogspot.com/2007/05/eski-karaagac-leylek-senligi.html
http://mid-log.blogspot.com/2008/05/leylek-senligi-2008.html

Eskidik ya artik kendimizce, bi ugrayip donuyoruz artik… Bi gecen seneyi kacirmisiz, mola vermisiz yani. Leyleklerin yuvalarini bile ezberledik. Yaptigimiz; acaba bu sene yuvasina gelen leylek ayni leylek mi yoksa yaninda misafir getirmis mi diye kontrol etmek:):):)

Mayis ayina gore oldukca soguk ve firtinali gecen bir haftaydi bu hafta. Esen ruzgardan, yagan yagmurdan bu haftasonunun nasibini alacagini dusunmustuk. Niyetimiz kahvaltiya gitmekti, dedik olmaz bu havada… Ama leylekler ozlemis olmali ki; sabahtan gunes goz kirpmaya basladi bulutlarin ardindan… Biz de cesaret aldik, ve yola koyulduk sicak simitlerimiz ve Pazar gazetelerimizle birlikte…


Koy umutla ve neseyle bizi bekliyordu, hahahah:) Hemen meydandaki koy kahvesine yoneldik ve agacin altindaki masaya gectik… Duble caylarimiz… Sicak simitlerimiz… Kucuk paketlerdeki kahvaltiliklarimiz… Gazetelerin Pazar ekleri… Giriste yapilan gozlemeler… Tamamdir! Vakit; keyif vaktidir!!!


Caylarimizdan sonra neskafelerimizi yudumlardan protokolde gelmeye basladi ogle saatine dogru… Kahvenin dibindeki caminin onune kendiklerine ayrilan yere gectiler… Birkac konusmadan sonra oyunlar basladi… Gecen sene yapilmadiysa bu yer sahnesi ve oyunu; bu sene ilkti… Ve cocuklarin oldukca ilgisini cekti…


Gozetleme kulesi, en son gittigimizde ahsaptan yapilmis ve kar-kistan dolayi tahtalar nemlenmisti. 1-2 kisi yukari cikiyor ondan sonra digerlerine sira geliyordu. Bu sene ise daha bos bir meydana celik kontruksiyondan yuksek bir gozetleme kulesi yapilmis sponsorlarin destegiyle… Cok da guzel olmus!!! Harika bir gol manzarasi keyfile izlenebiliyor…


Her sene oldugu gibi bu sene de ufak bir alanda dagcilar kamp kurmuslar…


Leylek muzesine (yani nispeten muze) donusturrulen binanin dis cephesi leylek resimleriyle suslenmis… Bahcesine hatira fotografi cektirmek icin pano yaptirilmis… Cocuklar icin yeni oyunlar eklenmis…


Seneye senligin uluslararasi katilama acilacagi soylendi, takipcilerin bilgisine!

Ben tekrardan gider miyimmm, bilmiyoruuum artik :)