Perşembe, Eylül 22, 2016

PİA POLYA 1 YAŞ DOĞUM GÜNÜ

PİA POLYA 1 YAŞ DOĞUM GÜNÜ


En sevdiğimiz çizgi karakter Pia, 1 yaşında oldu bile!  Bir yaşında diyoruz ama o bir abla aslında, oyun ablası. Daha yakından tanımak istiyorsanız önceki yazıyı okuyunuz: Pia Polya.

Magnet oyun ve oyun kartları olarak özenle hazırlanmış bir dizi çocuk oyununun çizgi yüzü olan sevgili Pia’cık, çizeri annesi Nüket HOTALI AYDIN ve koordinatörü babası Doğan AYDIN’ın birlikte organize ettiği müthiş bir parti ile onu seven minikleriyle buluştu. Hassas Anne Ece KUMKALE ÇİFLİKLİ’nin kurucusu olduğu İstanbul’un en gözde duyusal oyun atölye merkezlerinden biri olan Hassas Anne Etkinlik Merkezi’nde gruplar halinde çocukların duyusal oyunlara katıldığı muhteşem bir parti ile markalaşma serüveninde ticari olarak 1 yaşına girdi. 

 

Parti videoları için linkleri tıklayınız:


Biz de ordaydık tabi ki! En güzel günlerimizden biriydi. Arkadaşlarımızın bu başarısına ve sevincine ortak olabilmek bizim için de büyük bir mutluluktu, gurur vericiydi. Uykusuz kaldıkları zamanların, yoruldukları zamanların, bunaldıkları zamanların, endişelendikleri zamanların güzel günlerin habercisi olduğunu biliyorduk. Pia Polya’nın ailesinin emeklerinin karşılıklarını alacaklarını biliyorduk. Doğum günü partisi sevinci paylaşma partisiydi! Facebook Pia Polya Oyun Ablası Grubunun İstabula yaşayan birçok üyesi partiye gelmişti. Ayrıca bizimle birlikte birçok sosyal medya annesi de vardı. Bir tanesi internet anneleri ve objektif anneden tanıdığımız Makbule Ece idi (ig/objektif anne ve ig/internetanneleri). Bursa’dan denizleri aşıp gelen hem de Pia Polya ile İmagnetFun oyunlarının Bursa satış yeri olan  anne&çocuk oyun merkezinin Cafe Beştaş’ın sahibi Saliha SAYIM KARA (ig/cafebestas) da bizlerleydi. Denizleri aşıp gelen bir tek o değildi tabii, İzmir’den bu heyecana katılan Nükte ve Bartu’yu da unutmamak gerek. Ve kapıda bizi güler yüzü ile karşılayan sevgili Cansu Hanım :) 

Pia Polya’nın 1. Doğum Günü Partisinde, Hassas Anne Ece KUMKALE ÇİFLİKLİ (ig/hassasanne) ve duyusal oyun öğretmeni Ezgi İÇLİ (ig/heryerdeoyun) rehberliğinde hazırlanan atölyelerde çocuklar beş duyularına hitap eden birçok duyusal oyunu keyifle oynayarak yeni keşiflere yelken açtılar.  Doğumgünlerinin vazgeçilmezi doğum günü pastası ise muhteşemdiiii!!! Hep birlikte neşe ve heyecan içinde pastamızı kestik, afiyetle yedik. NİCE YAŞLARIN OLSUN PİA!  

Duyusal atölyelerin bitiminde serbest zamanda çocuklar etkinlik merkezinin yine duyulara hitap eden oyuncaklarıyla veya onlara şekilli balonlar yapan palyaço ile oynamayı tercih ettiler. Bu arada anneler merkezin kış bahçesinde oturup Pia Polya çizeri Nüket HOTALI AYDIN ile tanışmayı tercih ettiler, babalar ise girişteki ön bahçede Orhan AYDIN ile birlikte doğum günü kutlamasına katıldılar. Pia yine gönüllülük esası ile  hiçbir ticari beklentiye girmeden yaş ve cinsiyet ayrımı gözetmeksizin partiye katılan her çocuğun duyusal oyun atölyelerin ücretsiz faydalanmasını sağladığı gibi her çocuğa da içinde Pia Polya Duygu İfadeleri Parmak Kuklaları ile Pia Polya Masal Kahramanları Parmak Kuklalarını özel rengi mor bir kağıt torba içinde hediye etti. 

Bu arada unutman duyusal oyunları merak edenler için hemen yazıyorum, neler mi yaptılar? Hadi bakalım:

Çiftlik Duyusalı:
Oyun masasına dizilen çocukların her birine kullanmaları için orta derinlikle dikdörtgen tepsiler dağıtıldı. Tepsilerin içine özel dokuya sahip kinetik kum döküldü, çocukların yoğurması için beklendi. Daha sonra çiftlikte yaşayan hayvanları öğretebilmnek için çiftlik temalı küçük oyuncaklar çocuklara dağıtıldı. Çocuklar önce çitlerle çiftliklerinin sınırlarını belirlediler. Sonra inek, tavuk, horoz, civciv gibi çiftlik hayvanlarını kinetik kum üzerine yerleştirdiler. Hayvanların seslerini taklit ettiler, neler yediklerini öğrendiler.

Yapay Kar/Kar Hamuru:
Oyun masasına dizilen çocukların her birine kullanmaları için orta derinlikle dikdörtgen tepsiler dağıtıldı. Tepsilerin içine önce karbonat (1 ölçü) daha sonra üstüne traş köpüğü (1 ölçü) sıkılarak çocukların onları yoğurması istendi. Yoğruma ile el kasları çalışan minikler farklı malzemelerin dokularını hissederek beyinlerinde algı merkezlerini harekete geçirdiler. Aynı zamanda farklı malzemelerin kokularını aldılar. Karışım tamamlandıktan sonra renk geçişlerini de öğretebilmek/gösterebilmek için sırayla mavi ve sarı sıvı parmak boyalar eklendi. Çocukların karıştırmaya devam etmesiyle renkler yeşile dönüştü. 

Renkli Arpa Şehriye Aktarma Çalışması:
Oyun masasına dizilen çocukların her birine kullanmaları için iki gözlü tepsiler ve süzgeçler dağıtıldı. Tepsilerin büyük gözlerine daha önceden gıda boyası ile boyanıp kurutulmuş renkli arpa şehriyeler kondu. Çocuklar ellerindeki süzgeç ile soldan sağa doğru küçük gözün içine aktarma yapmaya çalıştılar. Dokundular, avuçladılar. Renkleri pekiştirdiler. Daha sonra da oyunlarını topladılar.

Engelli Sepeti:
Oyun masasına dizilen çocukların her birine ağız kısmı çapraz ipler geçirilerek kısmi kapatılmış sepetler ve maşalar dağıtıldı. Çocuklar maşalar ile sepetlerin içinden farklı boyutlardaki renkli ponponları kurtarmaya çalıştılar.

Benden size öneri olan Pia Polya ve İmagnetFun’ı siz de benden bağımsız ve özgürce keşfedebilirsiniz:
Web Sayfası:  www.imagnetfun.com
Facebook Sayfası:  www.facebook.com/PiaPolya
Facebook Sayfası:  www.facebook.com/imagnetfun
İnstagram Sayfası:  www.instagram/piapolya
İnstagram Sayfası:  www.instagram/imagnetfun 
Pinterest Sayfası:  www.pinterest/piapolya
Facebook Grubu:  


Hiç yorum yok :

Yorum Gönder