Cuma, Aralık 16, 2016

Pia Polya İBS Anne Bebek Çocuk Fuarı’nda

Pia Polya İBS Anne Bebek Çocuk Fuarı’nda


Pia Polya, dijital ortamdan çıkıp yeniden bizim dünyamıza adım attı ve İBS Anne Bebek Çocuk Fuarı’nda (www.ibsfuar.com) kendilerine ayrılan stantta sevenleriyle buluştu. (Pia Polya’yı daha yakından tanımak için şu yazılarımı da tıklayın: Pia Polya, Pia Polya 1 Yaş Doğum GünüAnne-Çocuk Blogger Buluşması ve Pia Polya.)


“Yılın En Trend Anne Bebek Çocuk Fuarı” sloganıyla her sene düzenlenen fuar, bu sene (2016) 16-18 Aralık tarihleri arasında 3 gün boyunca İstanbul Kongre Merkezi’ndeydi.(www.iccistanbul.com).
Fuar oldukça geniş spektruma sahipti. Birçok oyuncak ve zekâ oyunları, bebek ve çocuk konfeksiyonu, bebek ve çocuk odaları tekstili, bebek ve çocuklar için ev ve araç güvenliği, bebek ve çocuk öz bakım firmaları, sağlıklı beslenme stantları ve eğitim kurumları ile dolu dolu olan fuarda, anneler başta olmak üzere tüm ebeveynlere yönelik sosyal medyanın tanınan blogger annelerinin tecrübelerini, uzmanların ise bilgilerini aktardığı ücretsiz ve genel katılıma açık söyleşiler de gerçekleştirildi. 

Stantlar arasında gezen çocukların kendi yaş gruplarına göre fuardan keyif almalarını sağlamak için birçok firmanın tanıtım stantlarında çocuklar için duyusal oyun atölyeler, masal atölyeleri, el becerileri atölyeleri, serbest oyun atölyeler, resim atölyeler, boyama atölyeleri, kukla atölyeler, zekâ oyunları atölyeleri, dans atölyeleri, kurabiye atölyeleri, sandviç hazırlama atölyeleri de düzenlenmişti. Fuar alanında çocuklara dağıtılan rengârenk balonlar, patlamış mısırlar, ücretsiz hediyeler ve koridorlarda karşımıza çıkan susam sokağının sevimli karakterleri, çizgi film karakterleri, masal karakterleri ve müzisyenler fuarı oldukça çekici hale getirmişti.


Hotalı Ambalaj, “Pia Polya (www.piapolya.com)”  ve “İmagnetFun (www.imagnetfun.com)” markaları ile birçok sıcak satış noktası hariç online satışta olan tüm ürünlerini yakından tanınmaları için K18-19 no.lu stantlarda çocuklar ve aileleriyle buluşturdu.



Satış stantlarının yan tarafında ayrılan özel alanda minik masa ve sandalyeler oyun ablaları eşliğinde duyusal atölyeler ile buluştu. 


Standa uğrayan çocuklar magnet özellikteki stant duvarında, imagnetfun markasının mıktanıs özellikteki oyunlarını deneyimlediler. Minik masalarda ise pia polya markasının zeka geliştirici özelliklere sahip farklı sayı ve türdeki yap-bozları çocuklarla buluştu. 


Stantı ziyaret eden tüm çocuklar pia polya markasının parmak kuklalarını hediye olarak yanında evine götürdü. Henüz anne karnında olan veya bebek arabası ile fuarı ziyaret eden bebişler ise ilk etapta ebeveynleri aracılığıyla bebek ilk kartlarım ile tanıştılar.


Pia Polya’yı sanal ortamda sahip olduğu instagram sayfası (ig/piapolya ve ig/imagnetfun) ve facebook grubu (Pia Polya Oyun Ablası Grubu) üzerinden tanıyıp gönüllerinin en güzel yerlerine koyan birçok ziyaretçi, “Pia Polya” ve “İmagnetFun” markalarının bilgisayarın arka tarafındaki emekçileri ile tanıştılar. Bir aile sevgisiyle kucaklanan tüm ziyaretçilerin yüzlerinde oluşan mutluluk, sanal ortamdan sunulan sevginin gerçek dünyada da yaşanabileceğinin bir göstergesiydi.

Bu fotoğraf da katıldığım ve çocukların oylarını alıp kazanamadığım (!) :D en güzel sandviç yarışmasından bir kare :)

Oldukça renkli geçen fuarın belki de en büyük handikabı, -7. (yoksa -5 miydi acaba hatırlayamıyorum???) katta düzenlenmesiydi. Bebekli, küçük çocuklu, büyük çocuklu, gebe ve bebek arabalı birçok aile asansörler ile alt kata ulaşmak zorunda bırakılmıştı. Asansörlerin doluluğu, önündeki sırası ve aynı asansörleri kullanan ve acelesi olan, telaşesi olan, işi olan, koşturması olan bir dolu stand/fuar/firma görevlilerin de olduğu düşünülünce bu kadar yerin altı bir katta fuar düzenlenmesi ciddi bir problemdi benim gözümde. Sabahın ilk saatleri fuar alanındaki kişi sayısının az olmasından dolayı ortam rahat iken ilerken saatlerde havalandırmalar yetersiz kalıyordu. Çocuğu ağlayan, terleyen, bunalan veya temiz hava almak isteyen herkes sürekli üst katlara ulaşarak giriş katına çıkmaya çalışıyordu. Gün boyunca bu sirkülasyon hiç keyifli değildi. Ve deprem gerçeği yaşayan İstanbul’da, fuarın bile bile bu kadar alt katta yer alması kaybedilecek bir kumardı. Umarım önümüzdeki senelerde özellikle bu konseptte hazırlanan bu ve benzeri fuarların kat seçiminde daha hassas davranılır.

Rüzgarın esip götürdüğü yerde, yeniden buluşabilmek dileğiyle!