Salı, Mart 27, 2018

DOĞU EKSPRESİ-3 YANIMIZA NELER ALDIK?

DOĞU EKSPRESİ-3 YANIMIZA NELER ALDIK?
Yolculuk için hazırlığımızı ig ve blog sayfalarından yaptığımız için hiç zorlanmadık, hiç eksikli kalmadık. 24 saati geçme garantili kesintisiz tren yolculuğumuz için yanımıza aldıklarımız şunlardı:
  • Önce kompartımanımızı evimiz gibi bize özel, bize ait bir yaşam alanına çevirmek için bir kutu hazırladık. Kutuda kompartıman camlarını dekoratif hale getirmek için led ışıklarımız, kış konseptli kar tanelerimiz, gelen baharı müjdeleyen marteniçkamız, hayatımızın anlamı (!) elsamız, aile fotoğraflarımız, fotoğraflarımızı asmak için kırnapımız, küçük ahşap mandallarımız ve bunları yapıştırmak için bandımız vardı.
  • İstasyonlar arası genelde telefonlar ve internet çekmediği için sevdiğimiz müzikleri bir usb belleğe kaydettik. Yanımıza tabletimiz aldık.
  • Kurduğumuz kamplarda kullandığımız rezistanslı tek gözlü elektrikli ocağımızı yanımıza aldık. Rezistanssızlar vagon sigortasını attırdıkları için kondüktörler tarafından istenmiyor. Ocağınızı ya rezistanslı ya da kamp ocağı olarak ayarlayacaksınız.
  • Telefon, tablet ve ocak için yanımıza üçlü grup priz aldık. Çünkü gidişte iki dönüşte tek priz vardı.
  • Uzun tren yolculuğumuzda yeme-içme için sahan, çaydanlık, cezve, tabak, çatal bıçak kaşık, kupa, fincan, bardak gibi temel eşyalarımızı yanımıza aldık. Su, çay, kahve (türk kahvesi ve hazır kahve), ıhlamur (ıhlamur, adaçayı, kurutulmuş gonca gül, kabuklu tarçın ve karanfilden oluşan bir paket hazırladım), ayran, kakao tozu, anadolunun vazgeçilmez kolay çorbası tarhana, şeker ve baharatlar (tuz, karabiber, toz biber, sarımsak tozu, nane, kekik), meyve, peynir-zeytin-tereyağ-yumurta-sucuk-bal gibi kahvaltılıklar (bunları Ankara Yeni Garı’ndaki Migros’tan da temin edebilirsiniz), börek-çikolata-ekmek gibi yandaşları beslenme çantamızda hazır ettik. Kompartımanımızdaki misi masayı göz önünde bulundurarak yanımızda iki adet seyyar raf getirdik, ki muhteşem iş gördü. Masa örtümüz de yanımızdaydı.
  • Temizlik çantası yaptık. İçinde peçete, ıslak-kuru mendil, ıslak-kuru tuvalet kağıdı, sabun, bulaşık deterjanı, mini el havlusu, diş fırçaları, diş macunu, şampuan, sprey kolonya gibi banyosal eşyalar bulunuyordu.
  • Ecza çantası hazırladık. Acil ihtiyaç durumunda kullanacağımız temel ilaçları yanımıza aldık.
  • Kalın kışlık botlarımızla uzun bir yolculuk geçiremeyeceğimiz için yanımıza naylon :))) terliklerimiz aldık.
  • Kompartımanızda yataklarımıza temiz çarşaf serilmişti, yastık kılıfları da keza aynı şekilde yeni yıkanmıştı, pike niyetine bir beyaz çarşaf daha verilmişti, gece için kareli yün battaniyeler katlanmıştı. Okuduğumuz yolcu yorumlarında yastıkların kendilerinin düşünüldüğü kadar teniz olmadığı yönünde görüşler vardı. Biz de kamp çantamızdan şişme yastıklarımızı yanımıza aldık. Temizlikle ilgili hiçbir sıkıntı yaşamadık. Tek handikap koltukların sırtlarını yatırıp yatak haline getirdiğimizde ortaya çıkan döşeme kokusu idi. Onu da camları açarak giderdik.
  • Kondüktör de yolculuk öncesi 2 adet temiz el havlusu ve 2 adet havlu terlik verdi. Yine yolculuk için 2 bardak su, 2şer adet de tatlı ve tuzlu atıştırmak ikram etti.
Bakın bu defterin dili olsa da konuşsa nasıl sistematik bir hazırlık yaptığımı :))
Yeni bir detaylı çalışma ile şekillenen bir başka gezide yeniden görüşmek üzere! :))

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder